×

h1

body
The Wailers op 1 aug naar Paradiso Amsterdam

delen

The Wailers op 1 aug naar Paradiso Amsterdam

The Wailers - de legendarische band achter Bob Marley is verantwoordelijk voor nummers als “Stir It Up”, “Get Up, Stand Up” en “Trenchtown Rock” en heeft samen met mr. Marley wereldwijd meer dan 250 miljoen albums verkocht. Daarnaast deelde de band het podium met artiesten als Sting, Carlos Santana, Stevie Wonder, The Fugees, Burning Spear en Alpha Blondy.

De band ontstond in 1969 toen Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh de broers van de Barret Brothers (bassist Aston en drummer Carly) vroegen om samen een band te starten. Geïnspireerd door Rastafari en met tonnen energie en ambities creëerden ze de welbekende zonnige mix van reggae, rock en pop en speelden ze voor miljoenen fans over de hele wereld.

Aston Barrett is vandaag de dag nogsteeds de spil van The Wailers. Zijn old skool know-how wordt aangevuld met jong talent, waaronder dat van zijn zoon Aston Barrett Jr. op drums, zangeressen Shema McGregor en Hassanah, en Noel Davey op keyboard. Verder zijn de originele Wailers-gitaristen Junior Marvin en Donald Kinsey mee op tour en representeert Joshua David Barrett de stem van Bob Marley. “One Love” dus op woensdag 1 augustus.

Show info

Home