×

h1

body
Stray Cats vieren 40-jarig jubileum met reünie in AFAS Live

delen

Stray Cats vieren 40-jarig jubileum met reünie in AFAS Live

Voor het eerst in tien jaar komen de leden van de Amerikaanse rockabillyband Stray Cats weer bij elkaar. Gitarist-zanger Brian Setzer, bassist Lee Rocker en drummer Slim Jim Phantom zullen 1 juli voor een éénmalige show afreizen naar de AFAS Live in Amsterdam.
 
De band onder leiding van rock ‘n roll icoon Brian Setzer werd in 1979 opgericht en de muziek die zij maakten werd sterk beïnvloed door rockabilly uit de jaren ’50 gecombineerd met de moderne punk uit hun eigen tijd. De Stray Cats veroorzaakten een wereldwijde rockabilly revival en behaalde enorme successen in Europa met hits als Runaway Boys, Stray Cat Strut en Rock This Town. Bandleider Brian Setzer heeft naast de Stray Cats een succesvolle solo-carriëre opgebouwd met onder andere zijn Brian Setzer Orchestra, een rockabilly big-band waarmee hij enkele Grammy Awards in de wacht sleepte.
 
Tien jaar geleden nam de band voor onbepaalde tijd afscheid van het publiek en gaf in het kader van dat afscheid een concert in een razendsnel uitverkochte Heineken Music Hall (nu Afas Live). Nu, na tien jaar druk te zijn geweest met hun solo carriëres, komen de bandleden samen om hun 40-jarige jubileum te vieren met een een nieuw album én een wereldtour.

De kaartverkoop start 14 december om 10.00 uur via Ticketmaster.nl