×

h1

body
Brian Setzer's Rockabilly Riot! in Tilburg en Utrecht

delen

Brian Setzer's Rockabilly Riot! in Tilburg en Utrecht

Nadat Brian Setzer's Rockabilly Riot! vorige zomer nog een volle HMH in Amsterdam ondersteboven speelde komt hij deze zomer terug voor maarliefst twee concerten. Op 13 en 15 juli speelt de rockabilly ster in TivoliVredenburg Utrecht en 013 Tilburg.

Zo'n snelle terugkeer mag verrassend maar ook begrijpelijk worden genoemd: de recensies van zijn optreden in de HMH waren lovend. Zowel zijn virtuoze en creatieve gitaarspel als de enorme energie van het totale optreden maakte grote indruk. Komende zomer dus dé kans om Brian Setzer's Rockabilly Riot! in intiemere setting aan het werk te zien! 

Brian Setzer kan vandaag de dag 's werelds grootste rock ‘n roll ster worden genoemd en is door jaren heen bijzonder invloedrijk binnen de popmuziek geweest. In de jaren ’80 was hij met zijn band Stray Cats verantwoordelijk voor een wereldwijde rockabilly revival en scoorde wereldhits als Rock This Town, Runaway Boys en Stray Cat Strut. Na de Stray Cats richtte Setzer zijn rock ‘n roll bigband op. Met dit Brian Setzer Orchestra sleepte hij Grammy Awards binnen en zette de trend voor andere artiesten om met een big band te gaan spelen. Brian Setzer reist zo nu en dan met zijn eigen rock ‘n roll band de wereld rond als Brian Setzer's Rockabilly Riot! Een energieke rock 'n roll show ramvol Setzer-klassiekers aangevuld met uiteraard het nodige Stray Cats repertoire.

Toon concertdata